Studiesystemer

Hvad er tags og hvordan bruger jeg dem?

Visse steder i skabelon-teksten vil du se de såkaldte ’tags’ indsat. De ser f.eks. sådan ud:

  • Bacheloruddannelsen hører under ’[mainfaculty], Aalborg Universitet’
  • Bacheloruddannelsen giver ret til betegnelsen ’[approvedtitle-da]’. Den engelske betegnelse er ’[approvedtitle-en]’.

Tag’et er markeret ved de firkantede klammer [] og betyder, at informationen mellem klammerne hentes direkte fra Uddannelsesbasen og ind i Studieordningsbasen, så du ikke selv behøver at udfylde dette. Fordelen er, at denne information vil være konsistent på tværs af alle studieordninger, samt at data, der opdateres i Uddannelsesbasen, automatisk vil blive opdateret i den tilknyttede studieordning.

For at se hvilke tags, du har til rådighed, kan du navigere til forsiden af studieordningen (klik på studieordningens navn i venstremenuen) og klikke på ’Rediger metadata’ under menuen ’Rediger’:

Herefter vises en liste over samtlige tags, du kan indsætte i studieordningen. Systemet sørger automatisk for at indsætte den danske udgave i dansksprogede studieordninger og den engelske udgave i engelsksprogede studieordninger.

Hvis du oplever, at der ikke kommer en liste over tags frem, er det formentlig fordi der ikke er indsat et korrekt uddannelses-versions-id. Et nyt id kan indsættes ved at du klikker på ’Rediger’ og derefter på ’Rediger metadata’ (se i øvrigt afsnittet om oprettelse af ny studieordning for information om, hvor du finder et uddannelses-versions-id).

Adgange og rettigheder